halohem_281

39 תשפ"א הלוחם 2021 מרץ-אפריל מזונות פונקציונליים הם דרך יעילה לטפל בגוף באמצעות מה שמכניסים לפה מ זון מיטיב הוא דרך מצוינת לסייע לבעיות גופניות. "יהיו מזונותיך תרופותיך", אמר הרמב"ם, ומאגר הידע שלנו על מזון שיש לו מטרה ייעודית בבריאות גדל ומתרחב. אפשר לסייע למצב בריאותי באמצעות מזון מסוים. לדוגמה, מטופלת שסבלה מרפלוקס וצרבות, עד כדי דלקת בוושט, קיבלה תפריט של מזונות אנטי דלקתיים ותמיכה של צמחי מרפא, ולאחר חודש דיווחה על הקלה ניכרת והיעלמות כמעט מוחלטת של כל התסמינים. המטרה היא להגיע למצב של בריאות אופטימלית ולהצליח למנוע מחלות. כיום יש ביסוס מחקרי עמוק וברור לסגולותיהם של רבים מהמזונות שאנו צורכים. להלן סקירה קצרה של מזונות פונקציונליים זמינים. חיידקים מוצרים פרוביוטיים פרוביוטיים יעילים במצבים של אי נוחות בטנית הנגרמת לרוב מאי סבילות ללקטוז, הם מפחיתים מצבי שלשול, מפחיתים זיהום במקרים של ,H. Pylori הימצאות החיידק מסייעים בספיגת סידן ועוד. במדינות מוצרים מועשרים רבות נהוג להוסיף ויטמינים ומינרלים למזונות בתהליך הייצור כדי למנוע מחלות הנובעות מחוסרים תזונתיים. מוסיפים יוד למלח, חומצה , סידן D פולית לקמח, ויטמין וברזל לחלב ועוד. מפחיתים את שום ובצל הסיכוי ללקות במחלות לב וכלי דם ויעילים נגד מזהמים מסוימים. השום מפחית קרישת דם, מוריד רמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם ומסייע במניעת התפתחות גידולים סרטניים. התרכובות בענבים ענבים פועלות כנוגדי חמצון המגנים מפני תהליכי הזדקנות ומאריכים את תוחלת החיים. התה הירוק והתה השחור תה מופקים מאותו צמח בתהליכים שונים. תה שחור עובר תהליכי חמצון בלחות ואז ייבוש. תה ירוק מיובש בלבד, ומכיל כמות גדולה יותר של רכיבים פעילים. שתיית תה ירוק מונעת השמנה, מגבירה את הרגישות לאינסולין ומורידה את רמות הכולסטרול בדם. סלט פונקציונלי חומרים לשתי מנות עגבניות בשלות חתוכות 2 גס סלק צעיר מגורר על 1 פומפייה דקה שיני שום כתושות 2 כוס פטרוזיליה קצוצה לרוטב כף חמאת בוטנים טבעית חצי כוס שמן זית כתית מעולה חצי כפית שמן שומשום מיץ מחצי לימון מעט שבבי צ'ילי מלח הכנה לערבב את כל מרכיבי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה ולתבל את הסלט. בתיאבון. הכותבת היא נטורופטית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" הפונקציה של האוכל קשה במדור, קל במטבח אנני רויזמן דרך מצוינת להעשיר את המאכל האהוב על כל המשפחה באמצעות תוספת של קוואקר ויוגורט ביו. פנקייקים 15־ חומרים ל בינוניים ביצים 2 גביע יוגורט ביו 1 כף קוואקר 1 כפות קמח 2 כפית אבקת אפייה 1 כפית סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 הכנה לערבב את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה, עדיף בעזרת מטרפה ידנית כדי לא לשבור את הגלוטן שבקמח. לחמם מחבת, להתיז מעט ספריי שמן, למזוג את הבלילה לפי הגודל הרצוי. להפוך כשיש בועות קטנות על הצד העליון. ד צ ב ק ו ת מ ו ה ש מ ו פנקייק חלבון

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0