283_Halochem
47 | הלוחם תשפ״א 2021 יולי-אוגוסט קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ג ם מי שמצליחים לשמור על תזונה מאוזנת לאורך כל השנה, מוצאים את עצמם באמצע אלול עם מחשבות כמו איך נעבור את ארוחות החג בשלום ואת החגים בלי לעלות מידת מכנסיים. כמה טיפים פשוטים יכולים לעזור לכולם ליהנות מהחגים ומהמפגשים עמוסי הקלוריות ולהישאר בחיים או לפחות אותו דבר. כשעה לפני לא להגיע לארוחה רעבים הארוחה כדאי לאכול יוגורט ביו עם פרי. החיידקים הפרוביוטיים ביוגורט עוזרים לתהליכי העיכול ומונעים נפיחות אחרי הארוחה. פירות עדיף לצרוך לפני האוכל ולא אחריו. אם אוכלים פירות על קיבה מלאה מתרחשת תסיסה וכתוצאה מכך נפיחות ותחושה של חוסר נעימות בסיום הארוחה. כמובן, רצוי לא רק להרבות בשתיית מים בימי החג. אך ביום של ארוחת חג חשוב לשתות כעשר כוסות מים במהלך היום, מכמה סיבות. פעמים רבות אנו נוטים לבלבל בין תחושת צמא לרעב ואוכלים במקום לשתות, וכך מגיעים לאכילה מופרזת. נוסף על כך, מים גורמים לתחושת מלאות וכך לא נגיע לארוחה עם בטן מקרקרת. אם מתארחים להביא מנה יפה לחלוק בשולחן החג, מומלץ להביא מנה בריאה וטעימה לחלוק עם האורחים. כך תהיו בטוחים שתמיד יש לכם בחירה בריאה על השולחן. למשל, המתכונים בעמוד זה. את הארוחה מומלץ להתחיל בירקות להתחיל באכילת ירקות. כדאי להעדיף סלט ירוק, או ירקות חיים או מבושלים במגוון צבעים עם תוספת של שמן איכותי כמו שמן זית, אבוקדו או שקדים וזרעים. רובנו אוכלים קודם להמשיך בצלחת קטנה כל עם העיניים, לכן אם נמלא צלחת קטנה בכל טוב, לא נרגיש פספוס כמו שהיינו מרגישים עם צלחת גדולה וחצי ריקה. לוקח זמן עד שהקיבה שלנו לאכול לאט משדרת למוח את תחושת השובע. כדאי לאפשר לעצמנו להתענג על כל ביס בארוחה. להתענג, כלומר ללעוס היטב, בין עשרים לשלושים לעיסות לכל ביס, להניח את המזלג בין ביס לביס ולתת לריחות ולטעמים למלא אותנו. כדאי לבחור יין יבש, יין ישמח לבב אנוש כמות הסוכר בו נמוכה מיינות חצי יבשים. ביין אדום ניהנה גם מתרכובות פלבונאידים שהם נוגדי חמצון מצוינים. להמתין עם הקינוח ולשתות חליטה לאחר ארוחה טובה, מומלץ לשתות חליטת צמחים העשויה מזרעי שומר, אניס, פרחי קמומיל ומעט שורש ג'ינג'ר. לצמחים האלה פעילות קרמינטיבית המונעת הצטברות גזים במערכת העיכול והם עוזרים להוריד נפיחות וכבדות אחרי האוכל. גם אם אכלנו יותר ממה שתכננו, כדי חמלה להימנע מרגשות שליליים. הזנו את הגוף ואת הנשמה. מחר נקפיד שוב. חג שמח. סלט בורגול, בטטה ורימון בראש השנה אני אוהבת להגיש מנות עם סימני החג. הרימון מסמל שפע: שפע של בריאות, שפע של חיוכים ושפע של אושר. חומרים לארבע מנות בטטות 2 כוס בורגול גרגירים מחצי רימון גדול גבעולי בצל ירוק קצוצים 2 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה מיץ מחצי לימון לצליית הבטטות) 2( כפות שמן זית 4 מלח ופלפל הכנה מעלות, עדיף טורבו. 180- לחמם תנור ל לשטוף ולקרצף היטב את הבטטות ולחתוך לקוביות. להעביר לתבנית אפייה ולזלף שמן זית. לאפות כשלושים דקות, לשים לב שהבטטות אינן רכות מדי. לבשל את הבורגול לפי הוראות היצרן. לאחר שהבטטה הצטננה, להרכיב את הסלט. לתבל בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. בתיאבון. בלי לפתוח כפתור אנני רויזמן | השנה החדשה בפתח ואיתה מיליון קלוריות וייסורי מצפון. אבל אולי אפשר גם בלי גלידת פירות יער גלידה צוננת לימי החג החמים. גם מתוקה וגם בריאה חומרים לארבע מנות כוסות פירות יער קפואים 2 כוס קשיו מושרה במים שעתיים 1 כוס בננות קפואות 1 הכנה להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולטחון למרקם חלק. לשמור במקפיא עד ההגשה. ומשהו בצד מתוק Chatham172, Shutterstock.com Oksana Mizina, Shutterstock.com
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0