Halochem_284_Digital
תשפ״א 2021 ספטמבר-אוקטובר הלוחם | 48 קשה במדור, קל במטבח | הלוחם כ ולם נכנסים לתקופת שגרה, בלי חגים ועם הרבה עבודה, ואפשר למקסם את יתרונות השגרה לטובת תזונה בריאה ומאוזנת יותר. בעזרת השיטה של הכנת ,Foodprep מזון מראש, הידועה בשם אפשר לשלב יתרונות רבים בתזונה היומיומית. איך מתחילים ואיך מקלילים את מלאכת ההכנה והאחסון. לבחור מרכיבים אם אנו מתכוונים להקדיש כמה שפחות זמן להכנות ובו בזמן לקבל תוצאה יפה של כמות אוכל למהלך השבוע, דרוש תכנון מראש. למשל, אם מתכננים להכין ארבעה סוגי חלבון, ארבע תוספות ושמונה עד עשרה סוגי ירקות, ההכנות עלולות להימשך זמן רב והדבר יקשה עלינו לתחזק את השיטה לאורך זמן. לעומת זאת, אם מתכננים מראש להשתמש במתכונים המאפשרים מגוון שימושים באותו סוג של מזון, נוכל לקצר את זמן ההכנה באופן ניכר. מזונות כמעט מוכנים אם מכינים את המנות מראש לכמה ימים, לא חייבים לסיים את כל הבישולים לכל ארוחה במשך השבוע. אפשר לבצע הכנות חלקיות המעניקות גמישות וגם חוסכות זמן, וליהנות מארוחה בריאה ומזינה, ללא עיסוק מיותר. למשל, לשטוף ולחתוך את הירקות מראש; להכין שקית עם סגירה אטומה ובה כל מרכיבי שייק הבוקר שלנו במקפיא; לחלק את החלבון למנות, לתבל או להוסיף מרינדה ולשמור. להכפיל כמויות מרקים נשמרים בצורה יוצאת מן הכלל במקפיא ואינם מאבדים מטעמם וערכם. בפעם הבא שמכינים מרק חורפי עשיר, נכפיל את הכמות. לאחר שהמרק מתקרר מחלקים למנות ושומרים במקפיא. אפשר לשלוף מנה ולחמם ממש בסמוך לארוחה. אותו כלל עובד מצוין עם קציצות וגם עם רוטב בולונז. מאיפה להתחיל מומלץ להתחיל לאט, להכין מנות של ירקות ופירות שטופים וחתוכים, כלי אטום עם אגוזים, שקדים וזרעים לנשנוש. לאחר שאלו הופכים להרגל, להוסיף גם מנת חלבון כמו חזה עוף או סלמון אפוי, ומשם להתקדם להכנה של סיר אורז מלא או קינואה צבעונית כתוספת. מאפינס תרד אני אוהבת להכין מאפינס תרד לשבוע מראש. הם נשמרים נפלא במקרר וזמינים כארוחה טובה ומזינה על הדרך, כשאין זמן לארוחה מסודרת. מאפינס 12- חומרים ל כוסות קמח כוסמין 2.5 גרם או 375 גרם אבקת אפייה ללא אלומיניום 5 גרם תרד קפוא סחוט היטב או תרד 300 טרי שטוף וחתוך דק גרם גבינת פטה 150 כפות גבינת פרמזן מגורדת ועוד כף 2 לפיזור מעל המאפינס מ"ל שמן זית 100 ביצה 1 הכנה מעלות. 180- לחמם תנור מראש ל לערבב את כל החומרים הרטובים בקערה עם התרד. בקערה נפרדת לנפות את הקמח עם אבקת אפייה. לאחד את חומרי הגלם ולערבב בעזרת כף עץ עד איחוד התערובת. לשמן מעט את גומות כלי האפייה, למלא כל גומה עד שני שליש מהגובה, לפזר מעל מעט גבינת פרמזן. לאפות כעשרים דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. לקרר ולאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע ימים. אם אין תבנית אפייה למאפינס, אפשר לאפות בתבנית מרובעת בגודל עשרים על עשרים, לצנן ולחתוך לריבועים. בתאבון. במקרה הכינותי מראש אנני רויזמן | כולם חוזרים לשגרה, וכדאי לאמץ את השיטה של הכנת מזון מראש Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com חטיפי קינואה מפנקים חטיף קטן וכיפי, במתיקות נעימה ועדינה כוסות שיבולת 2 | וחצי כוס קינואה מבושלת 1 | כוס קמח מלא 1 חטיפים 12- חומרים ל כפית אבקת סודה 1 | כפית קינמון טחון 1 | חצי כוס אגוזי מלך קצוצים | ) שועל (קוואקר | כפות זרעי צ'יה 2 | כוס מחית תפוחים או בננה מעוכה 2/3 | לשתייה ללא אלומיניום | כפית תמצית וניל 1 | חצי כוס דבש טהור | ביצה 1 | כוס חמאת בוטנים טבעית 2/3 חצי כוס חמוציות ללא סוכר | חצי כפית מלח מעלות. לערבב היטב את כל החומרים בקערה בעזרת 180- לחמם תנור מראש ל הכנה כף עץ ולהעביר לתבנית מעט משומנת בגודל עשרים על שלושים. אפשר להשתמש בשמן לפי העדפה - שמן קוקוס בכבישה קרה או שמן זית. לאפות כעשרים דקות, עד שהתערובת מזהיבה. לקרר ולחלק למנות. לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע ימים. ומשהו בצד מתוק
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0