Halochem_285_Digital

תשפ״ב 2021 נובמבר-דצמבר הלוחם | 48 קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ד לקת עומדת בבסיסן של מחלות רבות. פעמים רבות מתרחשים בגוף תהליכים דלקתיים אפילו ללא תסמינים מובהקים, ואנו ממשיכים בשגרת חיינו. דלקת היא מנגנון הגנה טבעי של הגוף בתגובה למחלה, אך הבעיה מתחילה כאשר המנגנון מפסיק לעבוד כראוי וגם אם מעורר הדלקת איננו, התהליך הדלקתי ממשיך ללא תקנה. תהליכי הדלקת קשורים קשר הדוק לתזונה. במזון מתועש חסרים מרכיבים רבים, בעיקר מיקרו ומאקרו נוטריינטים, שהם הוויטמינים והמינרלים שהגוף זקוק להם. אכילה מרובה של סוכר גורמת לעלייה בהורמון האינסולין בדם, הורמון הנחשב להורמון הדלקת. השמנה, ובמיוחד השמנה בטנית, היא עוד גורם דלקתי מובהק. תאי השומן מפרישים חומרים דלקתיים למחזור הדם והדלקת נודדת לרקמות בריאות בגוף. תזונה היא חלק כביר ברפואה המונעת. למזונות בדרך כלל אין תופעות לוואי, ואם אוכלים מזון מלא, נהנים משלל רכיבים התורמים רבות למנגנונים מטבוליים בגוף. להלן עקרונות מובילים בתזונה האנטי דלקתית. עשו . כמות מזון עשיר בסיבים • יש להרבות ב גדולה של סיבים במזון אחראית על ניקוי מחזור הדם והמעיים ממזיקים. 3 שומנים מסוג אומגה • כדאי להרבות ב האחראים על ייצור חומרים המרגיעים את פעילות היתר של המערכת החיסונית ומחלישים את התהליך הדלקתי. . מזון מלא איכות המזון • יש להקפיד על בנוטריינטים הפועלים בסינרגיה מתעכל בצורה מושלמת ואינו יוצר פסולת בגוף. עשירים • כדאי להרבות במזונות שהם אבני הבנייה בוויטמינים ומינרלים לתאי הגוף ולתהליכים ביולוגיים והם השומרים על בריאותנו. מכילים חומרים פירות וירקות צבעוניים • פעילים הנקראים קרטנואידים שהוכחו במחקרים קליניים כמפחיתי דלקת. אל תעשו אינם מכילים את כל מזונות מעובדים • המינרלים והוויטמינים להם הגוף זקוק והם מכילים שומני טראנס ונתרן. מעלים את סוכרים פשוטים וקמח לבן • רמת הורמון האינסולין ומעלים את הדלקתיות בגוף. כשמו כן הוא, אוכל מתועש ג'אנק פוד • ומלא בשומן טראנס, נתרן ועוד חומרים מזיקים. בכמות גדולה הוא מזון חומצי. בשר אדום • הגוף מייצר תאי שומן שתפקידם לאחסן את החומצה. גורם לחמצון של תאי שומן שומן טראנס • טובים והפיכתם לכולסטרול הרע. אורז בסמטי מלא עם ירקות וחומוס אורז מלא הוא דגן הנאכל עם הקליפה ואינו עובר תהליך ליטוש. הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, ערך קלורי נמוך יותר מאורז לבן, וכמות סיבים גבוהה. חומרים לארבע מנות גזר בינוני 1 | כוסות אורז בסמטי מלא 2 פלפל 1 | מקולף וחתוך לקוביות קטנטנות כפות 3 | אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות כוסות מים רותחים לפי 3 | שמן זית לטיגון | כוס גרגירי חומוס קפואים 1 | הצורך חצי כפית שטוחה | כפות בצל מטוגן 2 | חצי כפית שטוחה פלפל שחור | מלח גס חצי כפית כורכום טחון הכנה לשטוף את האורז היטב ולהניח להתייבשות במסננת. בסיר רחב לטגן את הירקות בשמן זית כעשר דקות עד להתרככות קלה. להוסיף את האורז ולערבב קלות. להוסיף כשלוש כוסות מים רותחים עד לגובה שני סנטימטרים מעל האורז. לערבב ולהביא לרתיחה. להוסיף את שאר החומרים לסיר ולערבב. לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד שהאורז רך ומוכן. לכבות את האש ולהשאיר מכסה סגור לרבע שעה. בתיאבון. לערבב את האורז בעדינות. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" לכבות את הדליקה אנני רויזמן | תהליכים כרוניים של דלקת בגוף יתמעטו בעזרת תזונה אנטי דלקתית משקה בריאות ורוד שייק טעים ומתוק, אנטי דלקתי וגם אנטי חמצוני חומרים למנה אחת כפות פירות יער קפואים: פטל, 2 | בננה 1 | אוכמניות, דומדמניות ועוד חצי כפית | כוס חלב סויה לא ממותק 1 קוביות קרח 4 | דבש טהור לרסק את כל הרכיבים בבלנדר הכנה ולהגיש מיד. ומשהו בצד מתוק Shutterstock, Nataliya Arzamasova Shutterstock, nerudol

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0