Halohem286

47 | הלוחם תשפ״ב 2022 ינואר-פברואר קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ט רנד האוכל הבריא נמצא בכל מקום. על מדפי החנויות אפשר למצוא שפע מזונות המכריזים על עצמם בריאים ומזינים. אך עיון קל באותיות הקטנות מגלה מציאות שונה לחלוטין. כדאי להיזהר ולהסתכל היטב מה קונים. למרות הדעה הרווחת כי פריכיות אורז הפריכיות הן דיאטטיות, הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה וגורמות לעלייה חדה של רמות הסוכר בדם. זאת בניגוד למזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, המתפרקים לאט וגורמים לעלייה מתונה של רמות הסוכר בדם, כמו למשל לחם כוסמת ולחם מחיטה מלאה. אמנם האריזות מבטיחות חטיפי אנרגיה ומפתות, אך חטיפים רבים הם עתירי סוכרים מעובדים כמו סירופ גלוקוז, סירופ תירס ועוד מילים מכובסות לסוכר תעשייתי בכמות גבוהה. לפני אימון, במקום חטיף אנרגיה מומלץ לצרוך תמרים, המכילים גם סיבים וגם כמות סוכר המספקת מנה טובה של אנרגיה. אלו אינם דגנים, יותר ממתקים דגני בוקר בתחפושת. אם בודקים את כמות הסוכר על האריזה, מגלים עד מהרה כמויות גבוהות ביותר. טריק שיווקי של היצרנים הוא לציין מנה מומלצת קטנה ביותר, של שלושים גרם, ולהפחית לכאורה את כמות הסוכר על גבי האריזה. אך ארוחת בוקר רגילה מכילה כמות גדולה של סוכר ויכולה להגיע לשמונה עד עשר כפיות. כדי שלגרנולה יהיו חיי גרנולה תעשייתית מדף ארוכים מוסיפים לה חומרים משמרים בכמות גבוהה, שמן בנוסף לכמות השמנים היפה שמכילים שקדים ואגוזים, וכמובן כמות גבוהה של סוכר מוסף. אין מדובר ברוטב עגבניות מרוכז, קטשופ אלא ברוטב עגבניות עם כמות יפה של סוכר, חומרי טעם וריח וחומרים משמרים. בכף אחת של קטשופ יש כפית אחת של סוכר, בערך רבע מהכמות. רוב הפירות היבשים פירות יבשים מכילים סוכר מוסף המשמש כחומר משמר, כמה מהם מכילים גם תוספת של צבעי מאכל וגופרית, כדי לשמר את צבעם בתהליכי הייבוש. פירות מכילים כמות גבוהה של מיצים סוכר, ועם זאת גם כמות יפה של סיבים תזונתיים המסייעים בעיכול ובהורדת רמות הסוכר והכולסטרול בדם. במיץ פרי אין את הסיבים התזונתיים וכמות הפירות שסוחטים היא בדרך כלל גדולה, וכך מתקבל רק משקה סוכר המתפרק במהירות ומעלה את רמות הסוכר בדם. צבעו של הלחם אינו מעיד לחם חום בהכרח שהוא עשוי מקמחים מלאים, אלא הרבה פעמים הוא מעיד על שימוש בצבע מאכל המכהה את הלחם העשוי מקמח לבן. אם ברצונכם ליהנות מכמות יפה של סיבים תזונתיים, העדיפו לחם מדגנים מלאים, אשר קצב התפרקותם נמוך, והוא משביע ליותר זמן. גרנולה ביתית גרם 500- חומרים ל קורט 1 | כוסות שיבולת שועל שלמה 3 חצי כוס | חצי כוס גרעיני חמנייה | מלח חצי כוס שקדים קצוצים | גרעיני דלעת חצי | חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס | גס רבע כוס סירופ | כוס פיסטוקים קצוצים גס רבע כוס שמן זית עדין או שמן רגיל | מייפל מעלות טורבו 170- לחמם תנור ל הכנה ולהניח נייר אפייה בתבנית תנור גדולה. בקערה גדולה לערבב היטב את כל החומרים. להעביר את התערובת לתבנית ולשטח אותה בגובה אחיד. לאפות את הגרנולה ארבעים עד חמישים דקות, וכל עשר דקות לפתוח את התנור, להוציא את התבנית ולערבב היטב עם כף עץ. להוציא את הגרנולה מהתנור ולתת לה להתקרר לגמרי. לערבב מדי פעם כדי שהמאסה לא תידבק ותהפוך לגוש. בתאבון. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" מזונות שהתחפשו אנני רויזמן | הם עושים קולות של אוכל בריא, אבל בעצם הם לא Nice Cream - גלידה טובה גלידה טעימה שכולה מוצרים מן הטבע מנות 2- חומרים ל כף חמאת בוטנים 1 | בננות קפואות 2 | )RAW( כף אבקת קקאו נא 1 | טבעית חצי כוס משקה סויה ללא תוספת סוכר בננות, 2 לילה לפני ההכנה לקלף הכנה להכניס לשקית עם סגירה הרמטית ולשמור במקפיא. למחרת, לעבד את כל המרכיבים למחית חלקה במעבד מזון ולהעביר לקערת הגשה. אני אוהבת לקשט בפירות העונה או פירות יער קפואים. ומשהו בצד מתוק Shutterstock, Pcholik Shutterstock, Vorontsova Anastasiia

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0