halochem 288
49 | הלוחם תשפ״ב 2022 יולי-אוגוסט Shutterstock, Koy Jira קשה במדור, קל במטבח | הלוחם א ריק איינשטיין שר את המילים היפות: "קיץ בא ושוב זה חם / בואי ונברח לים / רק אני ואת, הים והשמיים". והוא צודק. שוב קיץ ושוב חם מאוד, ובחום הזה חשוב לדעת מה לאכול כדי לקרר את עצמנו. לתזונת קיץ תפקיד חשוב וחיוני. תזונה המותאמת לימי הקיץ החמים תעזור לנו להישאר מקוררים וגם תספק לגוף לחות מצננת שכה חסרה בטמפרטורות הגבוהות בארצנו. אז מה כדאי לאכול? פירות וירקות עונתיים עונת הקיץ מציע שפע בלתי נדלה של פירות וירקות מרעננים. בגלל כמות הסוכר בפירות ההמלצה היא להגביל את צריכתם לשניים ביום. ירקות, לעומת זאת, אפשר לאכול ללא הגבלה. מאכלים קלילים בקיץ רצוי להימנע מתבשילים עמוסים וקדרות כבדות המקשים על העיכול וכדאי להתמקד במנות בבישול קצר. הבישול הקצר שומר על הערכים התזונתיים של המזונות שאנו צורכים וגם מסייע לגוף לשמור על רמות אנרגיה טובות ולא לבזבז אנרגיה על עיכול של מנות כבדות. סלטים מולטי קולור עוד דרך להעלות את רמות האנרגיה ולהימנע מצניחה של אחר הצהריים היא לאכול סלט גדול וצבעוני עם דגן לארוחת הצהריים. למשל, סלט קינואה עם עלים ירוקים ומגוון ירקות יעניק אנרגיות להמשך היום ולא יכביד. מלח לך מפה כדאי להמעיט את השימוש במלח. משרד הבריאות קובע כי ישראלים צורכים בממוצע פי שניים מלח מהצריכה היומית המומלצת. בקיץ יש נטייה לפתח בצקות בידיים וברגליים והקטנה של צריכת מלח תעזור למנוע את התופעות הבלתי נעימות הללו ולשפר את התחושה. שתיינות חיובית מומלץ להרבות בשתייה, וכמובן החשוב מכל הוא לשתות מים. מומלץ לשתות לא כוסות ביום. אפשר גם להכין 12- פחות מ תה קר ביתי מחליטת צמחים מקררת לאכול את המקרר אנני רויזמן | בימים כה חמים כדאי לאמץ תזונת קיץ המקררת ומלחלחת את הגוף Shutterstock, Elena E. ומלחלחת. לדוגמה: מנטה, קמומיל ופירות סמבוק שחור הם צמחים בעלי פוטנציאל מקרר. כדאי להימנע משתייה ממותקת ומוגזת שכן היא אינה תורמת לתחושת רוויה בגוף. תפריט קיצי לדוגמה עם ההתעוררות בבוקר, לשתות כוס מים עם רבע לימון סחוט. ארוחת בוקר: דייסת קוואקר שהושרתה לילה במקרר בתוספת פירות יער. ארוחת ביניים: שייק פירות על בסיס מים או חלב צמחי. ארוחת צהריים: טופו מוקפץ עם ירקות וסלט פפאיה ומלפפונים. ארוחת ביניים: יוגורט ביו עם נקטרינה. ארוחת ערב: שקשוקת תרד וסלט עלים. שתייה במהלך היום: חליטת מנטה, מליסה, קמומיל, מים. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" לערבב את חומרי המשרה, לחתוך את הטופו לקוביות ולהשרות במשרה הכנה כפות שמן זית, להוסיף 2 כשעתיים במקרר. במחבת רחבה או מחבת ווק לחמם את הירקות הירוקים ולהקפיץ כחמש דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף את הטופו עם המשרה ולערבב. להמשיך להקפיץ עוד שבע שמונה דקות תוך ניעור המחבת. לכבות את האש ולכסות את המחבת לשתי דקות כדי שהטעמים ייספגו. בתיאבון. דייסת קוואקר קיצית חומרים למנה אחת כוס חלב | כפות קוואקר דק 3 צמחי לפי הטעם כמו סויה, שקדים, חצי כפית ממתיק | שיבולת שועל | כמו דבש, סילאן או מייפל כפית זרעי צ'יה לערבב היטב את הכנה כל המרכיבים ולאחסן בכלי אטום לילה במקרר. בבוקר לערבב שוב ולפזר מעל ובנדיבות פירות יער. טופו מוקפץ עם ירקות חומרים לשתי מנות כפות 2 | חבילת טופו רך | שמן זית להקפצה חבילה של ירקות ירוקים קפואים להקפצה למשרה של הטופו שיני שום כתושות 4 מיץ מרבע לימון חצי כוס שמן זית חצי כפית מלח דק כפית חרדל דיז'ון
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0