Halochem_289_Digital
41 | הלוחם תשפ״ג 2022 ספטמבר-אוקטובר Shutterstock, Francesco83 קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ה מוח הוא איבר המפקד על תהליכים פיזיים החיוניים לגופנו ואחראי גם לאיכות החיים שלנו. על פי מחקרים רבים, ירידה קוגניטיבית מתחילה כבר בשנות העשרים לחיינו. קצב הירידה תלוי בגורמים רבים ומגוונים כמו תורשה, סביבה, גודל המוח, השכלה ולמידה ועוד. המוח הוא בעל יכולת התחדשות גם בגיל מבוגר. יכולת זאת נקראת גמישות המוח והיא אחת התכונות המסקרנות והנחקרות ביותר בימינו. אחד הגורמים החשובים המשפיעים על תהליכי הזדקנות המוח הוא תזונה. להלן מזונות ותוספי תזונה שמומלץ לצרוך. מזונות עתירים בנוגדי חמצון מדענים פיתחו סולם ערכים מספרי המשקף את כמות נוגדי החמצון במוצרי Oxygen( ORAC מזון. הסולם מכונה ) ומודד radical absorbance capacity כמות יחידות במאה גרם של מוצר. , בפירות מובילים ORAC על פי סולם יחידות, 5,770 שזיפים מיובשים המכילים , תפוזים 1,540 , תות שדה 2,830 צימוקים . בפינת הירקות 739 וענבים אדומים 750 ,840 , סלק 890 , ברוקולי 1,260 לתרד .710 פלפל אדום וחומצה פולית B6 ,B12 ויטמינים בשנים האחרונות מחקרים רבים מראים כי רמה גבוהה של הומוציסטאין בדם קשורה למחלת הדמנציה ולאלצהיימר. הומוציסטאין היא חומצה אמינית ורמה גבוהה שלה B 6- ו B 12 יכולה להיווצר מחוסר בוויטמינים או חוסר בחומצה פולית. קיים במקורות מן הצומח: דגנים B 6 ויטמין מלאים ומוצריהם, קוואקר, קטניות, בוטנים, אגוזים, מולסה, שמרי בירה, ירקות ובעיקר תפוח אדמה, כרוב, כרובית, פלפל ירוק ועליים ירוקים, פירות ובעיקר שזיפים, ותחשבו על זה אנני רויזמן | המזון הנכנס לגוף משפיע ישירות על המוח והקוגניציה פנקייק בננה עם אוכמניות פנקייקים גדולים 8- חומרים ל כפות קמח שקדים / 3 / כפות שבבי קוקוס דקים 2 / בננה 1 / ביצים 3 כף שמן קוקוס / אוכמניות 1 / שליש כוס חלב שקדים לעבד את כל המוצרים חוץ מהאוכמניות למחית חלקה במעבד מזון. לחמם מחבת הכנה כדקה מראש ולטגן את הפנקייקים כדקה מכל צד. לפזר אוכמניות בנדיבות. בתיאבון. ומשהו מתוק בצד אבוקדו ובננות. המקורות התזונתיים הם מזון מן החי: B12 העיקריים לוויטמין בשר ועוף, דגי ים, מוצרי חלב ובעיקר גבינה צהובה ורוקפור, ביצים. מקורות תזונתיים לחומצה פולית, ויטמין , אפשר למצוא במזונות מן הצומח: B 9 ירקות עליים ירוקים, ירקות ממשפחת המצליבים, שעועית, פירות הדר, תפוחי אדמה, אספרגוס, דגנים מלאים, אגוזים, אפונה, בטטה וסלק. תפריט ים תיכוני כדאי לאמץ תפריט המכיל דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות, שמן זית, גבינת עזים, דגים, עוף, ביצים ומעט בשר אדום. 3 חומצות שומן אומגה מעטפת תא המוח מורכבת גם מחומצות המסייעות בוויסות 3 שומן מסוג אומגה הכניסה של חומרים מזיקים לתא ומאפשרות להכניס חומרים חיוניים. מקורות מן הצומח: פשתן, אגוזים ושקדים, מרווה, תרד, אצות, עלי ריג'לה. מקורות מן החי: בעיקר דגי ים ממים עמוקים בים הצפוני כמו סרדינים, סלמון, הרינג (מטיאס), טונה, מקרל, פורל, הליבוט, סול. אפשר לומר בבטחה כי נוכל להשפיע לטובה על הזדקנות של המוח באמצעות אורח חיים בריא. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" מנות 4- חומרים ל חבילה של ספגטי מקמח מלא 1 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות 2 בצל סגול חתוך דק 1 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחצויים 50 חצי פלפל צ'ילי חתוך דק מיץ סחוט מחצי לימון חופן בזיליקום חתוך דק קופסאות סרדינים מסוננים משמן 2 לבשל את הפסטה לפי הוראות הכנה הכנה, להקפיץ במחבת עמוקה את שאר רכיבי המתכון לשתי דקות, רק עד שהסרדינים מתחממים. להוסיף פסטה מסוננת ולערבב היטב. בתיאבון. פסטה מקמח מלא עם סרדינים וסלסת עגבניות Shutterstock, Tatjana Wagner
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0