290_Halochem_Digital-1

47 | הלוחם תשפ״ג 2022 נובמבר-דצמבר ממה שצורכים בקיץ. שמן שומשום וטחינה נחשבים למחממים מבין כל השמנים. כמובן לא נשכח לצרוך אגוזי מלך ושקדים במתינות, אלו תורמים לחיזוק הגוף והזנתו. תבלינים כדאי להעשיר את המזון בתבלינים חורפיים ומחממים כמו כורכום, פלפל שחור, כמון, הל, ג'ינג'ר, קינמון. את התבלינים רצוי להוסיף לתבשילים לקראת סוף הבישול, כדי למנוע חמצון ואיבוד התכונות המסייעות לגוף. מים וחליטות בחורף קשה יותר להרגיש צימאון בגלל הטמפרטורות הנמוכות, אך חשוב בדיוק כמו בקיץ להמשיך ולשתות לפחות עשר כוסות מים ביום. אפשר ואף רצוי להוסיף חליטות מחממות, ראו מתכון. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" Shutterstock, Anna Pustynnikova קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ע ונת המעבר ועונת החורף מתאפיינות בשינויים במזג האוויר המשפיעים על המערכת החיסונית שלנו ואף עלולים להחליש אותה ולהפחית את יכולתה להתמודד עם פתוגנים הגורמים למחלות. לתזונה נכונה השפעה ניכרת על תפקודה של מערכת החיסון. בעונת החורף מומלץ לאכול מזונות מחממים. בחורף נבחר לשלב בתפריט מזונות כמו דייסת שיבולת שועל חמימה, מרק ירקות או מרק עוף, תבשילי קדרה חורפיים וחליטות צמחים מחממות. להלן כמה רכיבי תזונה ומאכלים המסייעים בהתמודדות עם הקור. נוגדי חמצון נוגדי חמצון מסייעים להילחם בהצטננויות החורף ואף מונעים אותן. ויטמין סי הוא בין נוגדי החמצון הידועים והוא נמצא בפירות הדר, קיווי, תות שדה, פלפל אדום ועוד. ירקות שורש לירקות שורש איכות מחממת, והמומלצים הם גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, דייקון, צנון, בצל, כרישה, שום, סלק, דלעת ובטטה. הצורה הטובה ביותר לאכילתם היא במרק שבושל על חום נמוך בתהליך בישול איטי, השומר על כל הרכיבים החיוניים של הירקות. ראו מתכון. פחמימות מורכבות כדי לשמור על רמות אנרגיה מאוזנות לאורך זמן, רצוי לאכול פחמימות מורכבות אשר מתפרקות לאט ומשרות תחושת שובע מתמשכת. לדוגמה: כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, אורז מלא, גריסי פנינה. קטניות אמנם ברפואה הסינית לקטניות יש איכות מקררת, אך עדיין כדאי להוסיף אותן בכמות קטנה לתבשילים ולמרקים שכן יש להן יכולת לייבש ליחה. כדאי לאכול קטניות כמו חומוס, אפונה, שעועית ועדשים בצבעים שונים. את הקטניות רצוי תמיד להשרות לילה לפני הבישול, ולבשל בבישול ארוך לספיגה טובה יותר במעי. שומנים טובים שומנים טובים הם בעלי איכות מחממת, ולכן בחורף מומלץ לצרוך מהם קצת יותר מתחת לפוך אנני רויזמן | תזונה מתאימה לחורף תעזור לעבור את הימים הקרים בחמימות ובבריאות מרק כתום מעושן | עגבניות בשלות 4 חומרים לארבע מנות רבע שורש ג'ינג'ר | רבע דלעת | בטטות 2 מיכל שמנת 1 | ליטר מים רותחים 1 | טרי מלח, כורכום, כמון, פלפל | אורז או סויה כפות 3 | שחור, אגוז מוסקט - לפי הטעם מעלות. 180- לחמם תנור ל הכנה שמן זית לחתוך את העגבניות לרבעים, לקלף את הבטטה והדלעת ולחתוך לקוביות. לסדר את הבטטה והדלעת בתבנית אפייה ולהזליף שמן זית, להכניס לתנור עד שהדלעת יוצאת רכה. בתבנית נפרדת לסדר את העגבניות, להזליף שמן זית, להכניס לתנור לעשרים דקות או עד שהקצוות של העגבניות נשרפות מעט. לאחר שהירקות מוכנים להעביר אותם לסיר, להוסיף ג'ינג'ר טרי מגורד, תבלינים לפי הטעם, ולהתחיל לטחון בעזרת טוחן ידני, להוסיף מים רותחים עד קבלת מרקם קרמי אחיד, בסוף להוסיף מיכל שמנת ולתקן תיבול. בתיאבון. Shutterstock, Febri Ardi Antonius | מקל קינמון 1 חומרים לארבע מנות רבע ג'ינג'ר טרי פרוס | חצי לימון פרוס ליטר 1 | מסמר ציפורן 1 | תרמילי הל 3 | להרתיח מים בסיר הכנה מים רותחים ולהוסיף את כל המרכיבים. לבשל חמש דקות על אש קטנה ולכסות את הסיר במכסה. לתת לחליטה להתקרר מעט ולמזוג. לאוהבי המתוק אפשר להמתיק עם מעט סטיביה. חליטה חורפית מחממת

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0