Halochem292

49 | הלוחם תשפ״ג 2023 מרץ-אפריל 3 אומגה חשוב לצרוך מזונות המכילים חומצות . החומצות חיוניות למוח, ומשפיעות 3 אומגה 3 על הזיכרון והקוגניציה. מחסור באומגה עלול לגרום לבעיות זיכרון. מזונות כמו דגי הים הצפוני, זרעי פשתן, סויה ואגוזי מלך עשירים בחומצת שומן זו. תוספי תזונה תוספי תזונה ייעודיים לפעילות קוגניטיבית משפרים את הזיכרון באורח ניכר. Shutterstock, Yevgeniya Shal קשה במדור, קל במטבח | הלוחם ז יכרון הוא היכולת של המוח לקלוט מידע מהסביבה דרך החושים, לקודד, לאחסן ולהשתמש בו בעת הצורך לטובת קבלת החלטות, יצירת קשרים, פתרון בעיות ועוד. במונחים נוירולוגיים פיזיולוגיים, זיכרון הוא סט של קשרים נוירולוגיים מקודדים במוח המחברים בין תאי עצב. תהליך יצירת הזיכרון מתרחש כאשר תאי עצב מעבירים זה לזה אותות חשמליים. הוא יכול להיות יצירה של חוויה חדשה או שחזור של חוויות עבר ומתרחש באמצעות העברה של פולס חשמלי בין תאי עצב. בגדול, הזיכרון מתחלק לשתי קטגוריות. זיכרון לטווח קצר שבו מידע אליו אנו מודעים ברגע נתון, וזיכרון לטווח ארוך, המקום שאנו מאחסנים בו את המידע והזיכרונות שלנו. נהוג להבחין בין בעיות זיכרון קלות לבעיות זיכרון קשות, המכונות דמנציה ומתארות מצב שבו תפקודי זיכרון יורדים באופן הפוגע ביכולת הקוגניטיבית ובחיבור למציאות. מבוגרים רבים מדווחים על בעיות זיכרון קלות, המתבטאות בירידה בזיכרון לטווח הקצר, ירידה בקשב, ירידה באוצר המילים, ירידה ביכולת לתכנן ולבצע פעולות מורכבות, שכחה של מילים, שמות של אנשים ועוד. כדי לשפר את תפקוד הזיכרון, כדאי לאמץ כמה הרגלי חיים. שינה טובה בזמן השינה המוח מבצע מעין אתחול מחדש ומאחסן פריטי מידע חשובים אותם אפשר יהיה לשלוף בהמשך. רוב המבוגרים זקוקים לשנת לילה של שבע עד תשע שעות. תזונה בריאה חשוב לשלב פירות, ירקות ודגנים מלאים בתפריט. כמו כן כדאי לבחור מקורות חלבון דלי שומן, כמו דגים, בשר רזה ועוף. מומלץ לשתות הרבה מים, ולא להפריז באלכוהול העלול לגרום לבלבול ולאובדן זיכרון. פעילות גופנית סדירה כדאי לשלב פעילות גופנית בשגרה היומית. פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם לכל הגוף, כולל המוח, והיא מסייעת בשמירה על זיכרון חד. אם זיכרוני אינו מטעני אנני רויזמן | וגם אם הוא מטעה, אפשר לעזור לזיכרון באופן טבעי פוספטידיל-סרין הוא חומר המגביר את התקשורת בין תאי המוח, ידוע כמסייע לחיזוק הזיכרון, משפר את כושר הלימוד וצלילות המחשבה ואף עשוי למנוע דמנציה בגיל מבוגר. פוספטידיל-סרין נמצא בשפע בפולי סויה. חצי כוס פולי סויה, חומרים לארבע מנות | קפואים שבושלו בליטר מים רותחים חופן זיתי קלמטה | סלק בגודל בינוני 1 שן שום, קלופה 1 | מגולענים וקצוצים גס 2 | רבע צרור שמיר, קצוץ גס | וכתושה מלח | כפיות חומץ שרי 2 | כפות שמן זית ופלפל שחור גרוס לבשל את פולי הסויה הקפואים על הכנה להבה גדולה כעשר דקות. לסנן. לשטוף היטב את הסלק ולקרצף את הקליפה. לבשל את הסלק במים עד שהוא רך במרכזו. לחתוך את הסלק לקוביות קטנות. להוסיף סויה, זיתים, שמיר ושום, ולתבל בשמן, חומץ, מלח ופלפל. בתיאבון. בתוספי התזונה המומלצים הצמח גינקו , שרמות נמוכות שלו D בילובה; ויטמין בדם מקושרות לירידה ביכולות קוגניטיביות; מגנזיום, שרמות נמוכות שלו מקושרות עם נזק חמצוני; וגם ויטמין שחסרונו גורם לירידה בתפקוד B12 הקוגניטיבי. לפני נטילת תוספים חשוב להתייעץ מקצועית. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" סלט סויה, סלק וזיתים ברוטב שום שמיר

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0