Halochem 294Digital

47 | הלוחם תשפ״ג 2023 יולי-אוגוסט לרבים מהפירות מדד גליקמי נמוך, משום שהם עשירים בסיבים תזונתיים ומשום שהסוכר הטבעי המצוי בהם הוא פרוקטוז. לפרוקטוז, או סוכר פירות, ערך גליקמי , על אף שהוא הסוכר המתוק 19 , נמוך ביותר מבין כל הסוכרים הקיימים. לבננה ולכמה מהפירות הטרופיים מדד גליקמי גבוה יחסית, בשל תכולת העמילן הגבוהה שבהם; לפיכך לא מומלץ לאכול פירות מסוג זה בתדירות גבוהה. פירות בעלי מדד גליקמי נמוך הם דובדבנים, תות שדה ופירות יער, אשכולית, שזיפים, אפרסקים, אגסים, תפוחי עץ, תפוזים וענבים. איך לבחור ולהכין בזמן הקניות כדאי להקפיד לקרוא תוויות GI ולחפש מוצרים המכילים ממתיקים בעלי נמוך או רכיבים טבעיים. אם אוכלים בחוץ, לבחור קינוחים על בסיס פירות או קינוחים נמוך. כדאי GI העשויים עם ממתיקים בעלי לאכול במתינות, משום שגם מממתקים נמוך עדיף ליהנות במידה. GI בעלי הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול מבריא" Rybalchenko Nadezhda, Shutterstock ר בים מאיתנו חשים כמיהה למתוק ובו בזמן חוששים מההשפעה של פינוקים מתוקים על הבריאות. החדשות הטובות הן שאפשר לספק את התשוקה מבלי לחוות את רכבת ההרים של סוכר בדם. הבחירה )GI( בממתקים בעלי אינדקס גליקמי נמוך מאפשרת להתפנק עם מתוקים טעימים ולשמור על רמות הסוכר בדם. ממתקים עם נמוכה יכולים לשנות לחלוטין את GI רמת חוויית הקינוח המתוק שלכם. מהו אינדקס גליקמי אינדקס גליקמי הוא סולם המודד כיצד מזונות המכילים פחמימות משפיעים על GI רמות הסוכר בדם. מזונות בעלי ערך או פחות, מתעכלים ונספגים לאט 55 , נמוך יותר, וכתוצאה גורמים לעלייה הדרגתית ברמות הסוכר בדם. לעומתם, מזונות בעלי גבוה גורמים לעלייה מהירה ברמת GI הסוכר בדם. הבחירה בממתקים בעלי נמוך יכולה למנוע את עומס הסוכר GI הפתאומי וההתרסקות שלאחריו, לספק אנרגיה מתמשכת ושליטה טובה יותר ברמות הסוכר בדם. להיות נמוך זה יתרון נמוך יתרונות רבים GI לממתקים בעלי גבוה. ראשית, הם GI לעומת ממתקים בעלי מספקים אנרגיה לזמן ארוך יותר, ומונעים קריסות אנרגיה פתאומיות. שנית, ממתקים נמוך מקדמים בקרת סוכר טובה GI בעלי יותר בדם, מה שהופך אותם למתאימים לאנשים עם סוכרת או לאלו המבקשים לאזן את משקלם. נוסף על כך, הבחירה נמוך יכולה לרסן את GI בממתקים בעלי הכמיהה למתוק ותעזור לשמור על תוכנית אכילה בריאה ומאוזנת. עולם של אפשרויות למרבה המזל, קיים מגוון רחב של ממתיקים נמוך. ממתיקים טבעיים, GI ופינוקים בעלי כמו סטיביה ואריתריטול, מציעים חלופה בריאה יותר לסוכר מזוקק ומספקים מתיקות ללא השפעה דרמטית על רמות הסוכר בדם. אפשר להתפנק עם ממתקים נמוך כמו שוקולד מריר, קינוחים על GI בעלי בסיס פירות כמו תפוחים אפויים או פירות יער, וכדורי אנרגיה תוצרת בית עשויים מאגוזים ותמרים. גלידת קוטג' 3 עד 2 | תותים 10 עד 8 | גרם 250 אחוז במשקל 9 אחוז או 5 ' מכל גבינת קוטג חומרים לשטוף היטב את התותים. לטחון בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת הכנה כפות מייפל תערובת חלקה. להעביר את התערובת לכלי, לאטום היטב ולהכניס למקפיא. בתיאבון אגסים ביין מתכון של קרן וולקומיר אגסים קלופים, 6 חומרים לשש מנות 6 | יין אדום | חצויים לאורכם וללא הליבה | כפית אבקת קינמון 1 | מקלות קינמון אגוז מוסקט | זרעי הל 4 | מסמרי ציפורן 2 משמשים מיובשים 12 | לפי הטעם לשים הכנה חופן דומדמניות | אורגניים את האגסים בסיר, להוסיף את היין האדום, מהול במעט מים, עד לכיסוי. להוסיף את שאר החומרים. את זרעי ההל יש למעוך 45 מעט לפני הכנסתם לסיר. לבשל במשך דקות עד שעה. להיזהר שהאגסים לא יהיו רכים מדי. להגיש קר. בתיאבון AlexDonin, Shutterstock קשה במדור, קל במטבח | הלוחם מתוקים שלי אנני רויזמן | קינוחים באינדקס גליקמי נמוך הם הדרך להתפנק באחריות

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0