298_Halochem

קשה במדור, קל במטבח | הלוחם רגיל, שקלו להשתמש במלח הימלאיה או מלח ים אטלנטי, המכילים מגוון רחב יותר של מינרלים חיוניים. כמו כן, שילוב מזונות עשירים באשלגן, כמו בננות, תרד ואבוקדו, יכול לסייע ולאזן את רמות הנתרן בגוף. שתייה מרובה כוסות מים ביום. 12 חשוב לשתות לפחות מים הם המקור העיקרי לרוויה וללחות הגוף. אפשר גם להכין תה קר ביתי מחליטות צמחים מקררות כמו מנטה, קמומיל ופירות סמבוק שחור. החליטות מספקות תחושת רעננות, ללא תוספת סוכר. מחקרים מראים ששתייה מספקת של מים יכולה לשפר את מצב הרוח והביצועים הקוגניטיביים, וצריכה מוגברת של ירקות ופירות מקושרת עם הפחתה בסיכון למחלות לב וכלי דם. נוסף על כך, הפחתה של צריכת המלח הוכחה כמפחיתה את הסיכון לבצקות ולחץ דם גבוה. באמצעות התאמת התזונה שלנו לתנאי הקיץ, נוכל לשמור על בריאות ורעננות גם בימים החמים ביותר. הכותבת היא נטורופתית, מנחת סדנאות "בישול בריא" ע ם בוא הקיץ והטמפרטורות העולות, חשוב להתאים את הרגלי התזונה גם מעלות בצל. תזונה 35 לימים שבהם נרגיש נכונה יכולה לסייע בוויסות חום הגוף, וגם בשמירה על איזון הנוזלים והמינרלים החיוניים. בעזרת כמה עקרונות פשוטים, אפשר להשתמש בכוחם של מזונות טבעיים ולתמוך בבריאותנו בעונה החמה. פירות וירקות עונתיים הקיץ מציע מגוון עשיר של פירות וירקות טריים. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Agricultural and Food" " מצא כי אבטיח, למשל, מכיל Chemistry רמות גבוהות של ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה התורם להגנה מפני נזקי השמש. חשוב לזכור לצרוך פירות במתינות, בשל תכולת הסוכר הגבוהה שלהם. ההמלצה היא להגביל את הצריכה לשני פירות ביום. ירקות, לעומת זאת, אפשר לאכול בכמויות ללא הגבלה. הם עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מאכלים קלילים בקיץ עדיף להימנע ממאכלים כבדים כמו תבשילים וקדרות. בישול קצר ישמור על הערכים התזונתיים של המזונות וגם ימנע תחושת כובד. שיטות בישול כמו אידוי קל או הקפצה מהירה שומרות על הערכים התזונתיים של המזון ומקלות על תהליך העיכול. בצהריים, למשל, אפשר לאכול סלט גדול עם קינואה. על אף שהיא מסווגת לעיתים קרובות כדגן, הקינואה שייכת למעשה למשפחת הצמחים וקרובה לתרד. היא מצטיינת בתכולת חלבון גבוהה לעומת דגנים אחרים, ומספקת גם פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, אבץ, ומגנזיום. סלט קינואה B ויטמינים מקבוצת עם עלים ירוקים ומגוון ירקות טריים יכול לספק אנרגיה להמשך היום מבלי להכביד על מערכת העיכול. התכולה הגבוהה יחסית של סידן וברזל חשובה במיוחד בתזונה צמחונית וטבעונית. איזון מינרלים בעוד שחשוב להפחית צריכה של מלח, חשוב גם לשמור על איזון אלקטרוליטים בגוף. במקום להסתמך על מלח שולחן קוביות פטל ופיסטוקים | כוס פטל 1 | כפית תמצית וניל 1 | כפות דבש 2 | כוסות יוגורט יווני 3 חומרים כוס פיסטוקים טבעיים 1 סנטימטר. לערבב יוגורט, 30 סנטימטר על 20 לרפד בנייר אפייה תבנית בגודל הכנה דבש ותמצית וניל בקערה בינונית. לשפוך את התערובת לתבנית ולפזר מעל את הפטל והפיסטוק. להקפיא עד שהמסה מתקשה היטב, לפחות שלוש שעות. לפני ההגשה, לחתוך או פשוט לשבור לחתיכות. בתיאבון. סיר המעלות אנני רויזמן | מה לאכול כדי להתמודד עם החום הגואה צילום: אנני רויזמן 47 | הלוחם תשפ״ד 2024 יוני-יולי

RkJQdWJsaXNoZXIy NjA0NTc0